
Щоб процес готування приносив задоволення, скористайтеся корисними кулінарними порадами, які полегшать вам життя!
* Достатньо натерти часником салатницю, щоб страва набула приємного часникового запаху.
* Щоб зварене на круто яйце нарізати акуратними тонкими пластинками, потрібно змочити ніж у холодній воді – жовток тоді не кришитиметься.
* Щоб варені яйця легше чистилися від шкарлупи, після варіння їх відразу слід опустити у дуже холодну воду.
* Яйця під час варіння не тріснуть, якщо на дно каструлі покласти перевернуту догори дном тарілочку.
* Бульйон з замороженого м’яса завжди непрозорий. Щоб цього уникнути, треба покласти у каструлю добре вимиту яєчну шкарлупу (краще у марлевій торбинці – так її легше видалити, і не станеться нічого страшного, якщо вона випадково розкришиться).
* Щоб риба не розвалювалася під час приготування, її потрібно варити невеликими шматочками у неглибокій посуді, а перед смаженням дочекатися, щоб сіль повністю увібралася (10-15 хвилин).
* Щоб приготувати дріжджі в домашніх умовах, треба розвести склянку борошна у склянці теплої води і залишити на 6 годин. Тоді додати склянку пива, столову ложку цукру, розмішати і покласти в тепле місце.
* Щоб дріжджове тісто не прилипало до рук при формування виробів, потрібно змастити руки олією.
* М’яке тісто легше розкачати, якщо накрити його пергаментним папером і розкачувати добре прогрітою качалкою або пляшкою з теплою водою.
* Готуючи страви з квашеної капусти, додайте 1-2 столові ложки яблучного соку чи компоту з сухофруктів – і неприємний запах капусти зникне.
* Щоб страва не “втекла”, змажте краї каструлі будь-яким жиром.
* Лимони добре зберігають у банці, на дно якої насипаний шар солі.
* Чайна ложка цукру, розведена у столовій ложці, молока надасть особливого смаку вінегрету та салатам з буряка.
* Гірчицю можна зробити смачнішою, якщо додати до неї трошки меду, а засохлу гірчицю можна “освіжити”, додавши дрібку солі та ложечку оцту.
* Якщо сушені гриби потримати кілька годин у ледь підсоленому молоці, вони стануть на смак, як свіжі.
* Щоб молоко швидше закипіло, не пригоріло і зберігалося довше, на дно каструлю треба покласти грудочку цукру.
* Якщо додати у тісто для налисників, 2-3 столові ложки цукру, вони набудуть гарного золотистого кольору.
* Готові налисники не охолонуть, якщо тарілку, на яку їх викладають, покласти на каструлю з киплячою водою.
* Готові налисники не охолонуть, якщо тарілку, на яку їх викладають, покласти на каструлю з киплячою водою.
* Твердий сир не засихатиме, якщо його тримати цілим шматком у закритій посудині, в яку покладено шматочок цукру. Якщо ж сир підсох, його можна покласти у кисле молоко – і він знову стане м’яким.
* Грецькі горіхи легко почистити від шкарлупи, якщо їх кілька хвилин потримати у гарячій духовці.
* Вершки швидше й легше зіб’ються в піну, якщо до них додати трохи нежирної сметани.