Корисна запечена морквочка

Складові:
- 400 г моркви
- 100 г свіжевичавленого соку апельсину
- 0,5 ч. л. соку лимону
- 0,5 ч. л. тминчику
- 0,5 ч. л. коріандру
- 0,5 ч. л. розмарину
- перець мелений
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- сіль до смаку

Приготування
Моркву миємо, чистимо і ріжемо кружальцями крупними, або брусочками, як подобається. Приправи подрібнюємо і вимішуємо в них моркву, додаємо олію і сік лимона. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, опісля моркву злегка перемішати і залити соком апельсину і ще поставити в духовку на хвилин 15. Можна запікати і без соку, а вже полити готову страву.
Страва підходить до системи дієтичного харчування.

У моркві містяться майже всі відомі людині вітаміни: В1, В2, В6, З, Е, РР, значна кількість солей кальцію, магнію, натрію, фосфору та заліза.

Морква є рідкісним виключенням з правил – у вареному та запеченому вигляді вона містить більше корисних речовин, ніж у сирому.



Джерело: Моркву миємо, чистимо і ріжемо кружальцями крупними, або брусочками, як подобається. Приправи подрібнюємо і вимішуємо в
close
Додати свій рецепт