Консервовані огірки
enjoy
04.10.2014

Складові:
- огірки
- 500 гр солі
- 500 гр цукру
- 100 мл столового оцту
- 2-3 зубчики часнику
- 1/2 болгарського перцю
- лавровий лист
- чорний перець горошком
- ¼ ч.л. меленого перцю
- кріп
- петрушка

Приготування
Ретельно промийте огірки і обріжте кінчики з двох сторін. Складіть огірки в чистий посуд, залийте окропом, закрийте кришкою і ретельно укутайте ковдрою. Залиште їх в теплому місці до тих пір, поки вода не стане теплою. У цей час приготуйте розсіл. Для цього в 10 літрах води розчиніть 500 гр солі і 500 гр цукру, в цьому розчині прокип'ятіть петрушку і кріп, після чого їх потрібно вийняти. Залиште розсіл на маленькому вогні до охолодження води в огірках, потім влийте 100 мл столового оцту. Ретельно промийте банки і обдайте їх окропом, на дно кожної трилітрової банки покладіть 2-3 зубчики порізаного часнику, половину болгарського перцю, лавровий лист, 5 горошин чорного перцю і ¼ чайної ложки меленого перцю. Розкладіть по банках огірки, залийте киплячим розсолом і закатати кришками. Переверніть банки кришками вниз, укутайте ковдрою і залиште на добу в теплому місці.

close
Додати свій рецепт