Консервовані грибочки
Складові:
- гриби
маринад на 1,5 л води:
- 1 ст.л. оцту
- 6 горошин перцю
- 2 ч.л. солі
Приготування
Очистити та дрібно нарізати гриби. Прокип'ятити 10 хв., після чого злити воду, промити їх та залити чистою водою, далі варити 2 години в підсоленій воді на малому вогні, щоб легенько кипіли. Промити, відкинути на друшлаг.
Зварити маринад. Він має бути досить солений та трішки кислуватий.
Заповнити на 2/3 півлітрові стерилізовані банки грибами та залити сиропом, так щоб покривали гриби.
Стерилізувати півтори години, закатати кришками, перевернути догори дном на півгодини, потім залишити до повного охолодження. Зберігати при температурі 1-7 градусів тепла.
Джерело: Очистити та дрібно нарізати гриби. Прокип'ятити 10 хв., після чого злити воду, промити їх та залити чистою водою, далі в