
Складові (на торт діаметром 24 см і 6 шарів):
бісквіт:
- 6 яєць
- 180 г цукру
- 180 г борошна
- 1 ч / л розпушувача
карамельно-шоколадний мус:
- 600 мл самих жирних вершків (33-36%)
- 140 г цукру
- 150 г білого шоколаду
- 100 г сл масла
- 100 мл вершків середньої жирності (15-20%)
- 60 г кокосової стружки
- +60 Г кокосової стружки
Приготування
Готуємо бісквіт: жовтки збити з 2/3 цукру, Білки збити з дрібкою солі до піків, додати залишок цукру і збити ще небагато. Змішати акуратно жовтки з білками. Додати просіяне з розпушувачем борошно. Тісто вилити у форму, дно якої застелене папером. Випікати при 180 С хвилин 30 (готовність перевіряти зубочисткою)
Готовий бісквіт вийняти з форми і дати відстоять ніч ну або хоча б години 4.
Тим часом приготувати мус: в каструлю c товстим дном висипати цукор і нічим не заважаючи, тільки періодично струшувати каструлю, розтопити до кольору золотистої карамелі. Залити гарячими нежирними вершками і перемішати. Зняти з вогню і додати вершкове масло. Розмішати до розчинення. Потім додати шоколад.
Почекати 30 секунд і розмішати. Дати повністю охолонути. Коли карамель охолоне, змішайте її з кокосовою стружкою. Збити жирні вершки і акуратно підмішати до мусу.
Бісквіт розрізати на коржі і промазати кремом. Залишити в холодильнику на пару годин, обмазати краю залишилися кремом і прикрасьте стружкою. Прибрати в холодильник на пару годин мінімум.