
Складові:
- 500-550г борошна
- 250 мл теплої води
- 1 кав. л. солі
- 1 ст.л. олії
- 12г свіжих дріжджів
- 1 яйце
Приготування
У теплій воді розвести дріжджі, 50г борошна замісити опару.
15 хвилин дати підійти.
У мисочку просіяти борошно і вилити опару, додати сіль, яйце.
Замісити м'яке тісто. Тісто кладемо у тепле місце, поки не подвоїться в обсязі (1-1,5год). За цей час тісто обминаємо один раз.
Тісто викладаємо на робочу поверхню, злегка вимішуємо і розгортаємо в пласт. Формуємо тісто у вигляді рулетів чи колобків.
Рулети викладаємо у пароварку.
Решітку пароварки змазуємо олією і залишаємо на 15 хвилин. Кнедлі варяться на пару 20-25 хв.
У кого немає пароварки то по діаметру каструлі можна намотати марлю або металеве ситечко - дуршляк, щоб по діаметру підходив до каструлі і накриваємо кришкою.
Дати охолонути і можна подавати.
Нарізати порційними шматочками.