Київський торт
enjoy
15.12.2014

Складові:
коржі:
- 9 білків вагою близько 200 г
- 230 г цукру
- 2 ч. Л. ванільного цукру
- 50 г борошна
- 180 г трохи обсмаженого фундука

крем:
- 1 банка згущеного молока (реальна вага близько 350 грам)
- 200-250 грам вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 2 ст. л. какао
- 1 ст. л. коньяку

прикраса:
- 80-100 г фундука

Приготування
Відокремлюємо жовтки від білків. У мене навіть є спеціальне пристосування, але все одно жовток іноді норовив потрапити до білка. Успішно здобуті білки виливаємо в закривається ємність і ставимо на добу в холодильник або ж їх можна заморозити, а за добу до збивання дістати і поставити в холодильник відтавати. Жовтки можна застосувати для бісквіта і для булочок. жовтки

Білки збиваємо міксером у пишну піну на самій маленькій швидкості. Чесно скажу, я знову не довзбівала або ж частина жовтка у мене до них потрапила - піна була не така гарна та пишна, якою вона має бути. Але в підсумку коржі вийшли відмінними, мабуть, через муки - вона додала їм твердості. Коли білки добре збиті, додаємо 50 грам цукру і ванільний цукор. Знову збиваємо. білки

Фундук подрібнюємо на шматочки середнього розміру - пил з горіхів робити не потрібно! Я їх просто тиснула дерев'яною качалкою (тильною стороною). Змішуємо фундук, борошно і цукор, що залишився і вводимо до білків за допомогою лопатки. Моя кострубато збита маса ще трохи розшарувалася, але я навіть і не думала переживати - відчувала, що коржі все одно вийдуть. горіхи

Застеляємо дві форми діаметром 24 і 26 см пергаментом. Виливаємо в них наше білкове тісто. Потрібно постаратися зробити так, щоб висота коржів була однакова, тобто у форму 26 см нам потрібно налити більше тіста, ніж у форму, яка менше за розмірами. У мене все ж один корж був вищий - близько 2 см, а другий - близько 1,5 см. Ставимо форми на різні рівні в розігріту духовку і випікаємо близько 1,5-2 годин при температурі 150 градусів. коржі

Мої коржі досить добре підсохли і зарум'янилися, чим ще більше сподобалися всім до смаку, нагадуючи грильяж. Кладемо обережно коржі один на одного і обрізаємо той, який трохи більше. "Обрізки" зберігаємо для посипання. Коржам краще постояти добу перед тим, як збирати торт. коржі

Викладаємо в миску вершкове масло кімнатної температури і збиваємо його міксером з ванільним цукром, поступово вливаючи згущене молоко. Краще робити так, оскільки у мене крем став ще рідині, ніж треба, через те, що я відразу збила масло зі згущеним молоком. Ділимо крем на дві частини, одну залишаємо білою, а в другу наливаємо коньяк і насипаємо какао. Ставимо обидва крему в холодильник для застигання - хвилин на 40. Крем

Намазуємо нижній корж білим кремом. Після застигання він відмінно намазується. На перший погляд може здатися, що крему мало, але насправді все не так - він же в коржі не вбирається, як це буває в бісквітних або пісочних тортах. крем

Кладемо зверху другий корж і обмазуємо його шоколадним кремом, при цьому не забуваючи ще й про бічних сторонах. Силіконова лопатка в даному випадку - найкращий помічник! торт київський

Ось і все - залишається лише прикрасити торт на свій смак. Я виклала горіхи, а ще й обсипала весь торт "обрізками" від коржів і горіховою крихтою, подрібнивши фундук в чаші подрібнювача. Ставимо наш "Київський торт" години на 2-3 в холодильник, а потім гострим ножем ріжемо на порційні шматочки. Думаю, всі знають, що нарізати такий торт і не накришити при цьому навряд чи вийде - коржі адже хрусткі. Ну любителі на таке вже точно не звертають уваги :)

close
Додати свій рецепт