Київський торт
enjoy
15.12.2014

Складові:
коржі:
- 10 білків
- стакан подрібнених смажених горіхів (фундук)
- склянка цукрової пудри
- щіпка солі
- ванілін

крем:
- 400грамм вершкового масла
- банка згущеного молока
- 2 ст.л коньяку
- ванілін
- 200гр цукрової пудри
- 3 ст.л какао
- харчовий барвник (рожевий)

Приготування
Готуємо коржі: прогріваємо духовку до 140 градусів.
Збиваємо міксером білки у великій глибокій посуді (пам'ятайте, що вони кімнатної температури, щоб збили) з дрібкою солі, поступово додаючи пудру, до піків.
Акуратно додати подрібнені горіхи, ванілін, помішуючи знизу вгору ложкою. Дуже обережно, щоб не порушити легкість.
Розлити в дві форми однакового діаметра і випікати одночасно (я це робила на різних рівнях духовки), 2,5 години. Корж з нижнього рівня можна потримати трохи довше.
Готові коржі поставити остигати. І тримати в холодному місці 12-24 годин, щоб вони підсохли і ще щось там ..

Готуємо крем: розм'якшене вершкове масло (я його залишила на столі на ніч, щоб розтануло) збити з ваніліном і цукровою пудрою, додати згущене молоко і коньяк, гарненько збити.
Розділити масу на 3 частини, щоб одна залишилася білою, в іншу додайте какао - вийде шоколадний крем, в третьому харчовий барвник - для прикраси торта.

Збираємо торт: на нижній корж мажемо білий крем, кладемо зверху залишився корж, покриваємо шоколадним кремом верх і боки, прикрашаємо рожевим кремом і ховаємо в холодильник мінімум на 12 годин.

close
Додати свій рецепт