Складові:
- 1 велике стигле авокадо
- 1 маленька цибулина
- 1 зубчик часнику
- пучок кінзи
- невеликий пучок м'яти
- 2 ст. л. лимонного соку
- 700 мл охолодженого овочевого бульйону
- 1 год. Л. винного оцту
- 1 ст. л. соєвого соусу
- сіль, чорний перець
- 1 лайм
- 4 ст. л. сметани
- кілька гілочок кінзи
- кілька гілочок м'яти
Приготування
Лук очистити, подрібнити. Часник очистити, роздавити площиною ножа. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Авокадо вимити, розрізати уздовж навпіл, видалити кісточку.
М'якоть вийняти, помістити в блендер, додати цибулю, часник, зелень, лимонний сік і половину бульйону. Розбити в однорідне пюре. Влити бульйон, що залишився, оцет і соєвий соус, збити. Приправити до смаку сіллю і перцем, накрити і охолодити.
Приготувати заправку. Лайм вимити, натерти цедру, віджати сік. Сметану змішати з соком лайма. Гілочки кінзи і м'яти вимити, листочки відокремити від стебел.
Охолоджений суп розлити по тарілках, в центр кожної покласти ложку сметани, посипати цедрою лайма. Прикрасити свіжою зеленню.