
Складові:
- білий шоколад 100 г
- волоські горіхи 1 склянка
- жирні вершки 2 склянки
- коричневий цукор (для тесту) 1/3 склянки
- лаймовий сік (свіжовичавлений) 2/3 склянки
- мигдаль 1 стакан
- молоко 3/4 склянки
- цукор (для суфле) 3/4 склянки
- свіжі ягоди (для прикраси)
- топлене масло 3 ст. л.
- цедра лайма (для суфле) 2 ч. л.
- цедра лайма (для тесту) 1 ч. л.
- ягідний сироп (опціонально)
- яєчний жовток 4 шт.
Приготування
На вулиці спекотно, і вам зовсім не хочеться возитися з розігрітій духовкою? Тоді цей десерт - для вас! Холодне ніжне суфле з лаймом і білим шоколадом абсолютно не потребує випічці. Навіть горіховий корж досить потримати в холодильнику, щоб довести до готовності. Прикрасьте тортик свіжими ягодами і влаштуйте собі невеличке свято без приводу. Підсушіть горішки в духовці або в сковороді і подрібніть їх у блендері.
Додайте цукор, лаймовий цедру і топлене масло.
Ретельно перемішайте і висипте суміш у відкривається форму для випічки.
Придавите суміш до дна і стінок форми, щоб сформувався корж з високими краями. Використовуйте целофан або рукавичку, щоб тісто не прилипало до рук. Надішліть корж в морозильник.
Поки корж охолоджується, приготуйте суфле: змішайте лаймовий сік, цукор, молоко, яєчні жовтки і лаймовим цедру. Ретельно збийте, щоб компоненти з'єдналися, і поставте посуд з сумішшю на водяну баню. Готуйте, постійно помішуючи, 5 хвилин.
Потім зніміть суміш з водяної бані і додайте білий шоколад.
Розмішайте, щоб шоколад розтанув. Дайте суміші охолонути при кімнатній температурі, після чого помістіть її в холодильник і остуджують 45 хвилин, періодично перевіряючи і помішуючи.
Тим часом збийте вершки.
Акуратно влийте в них охолоджену суміш і перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Налийте вершкову суміш у форму з коржем і розрівняйте поверхню за допомогою лопатки, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на ніч або мінімум на 3 години.
Готовий торт акуратно подденьте ножем, щоб відокремити корж від форми.
Відкрийте форму і акуратно помістіть торт на блюдо.
Прикрасьте ягодами, за бажанням полийте ягідним сиропом і подавайте.