Складові:
- 1 домашня курка (приблизно 2 кг)
- 2 моркви
- корінь селери
- велика цибулина
- пучок петрушки
- сіль за смаком
- 15 шт. перцю горошком
- 1 пакетик (50г) харчового желатину
- 6 зубчиків часнику
- 2 лаврових листа
- 2-3 яйця
- 2,5 літра води
Приготування
Крім того, знадобляться два десятки пластикових стаканчиків для розкладання холодцю.
Готуємо по кроках: курку вимийте, розріжте на 3-4 шматка і помістіть в чашу мультиварки. Якщо чаша вміщує, можна покласти цілу курку. Цибулю, моркву і селеру очистити від шкірки і в цілому вигляді також додайте в каструлю. Покладіть в каструлю сіль, перець і промитий і пов'язаний ниткою пучок петрушки. Всі інгредієнти залийте холодною водою, поставте чашу в мультиварку і увімкніть програму «Тушкування» на 6-7 годин. Коли зазначений час пройде, вийміть м'ясо з каструлі, дайте йому охолонути і зніміть його з кісток.
Желатин залийте холодною водою і дайте йому постояти 1-2 години. Коли виберете з мультиварки м'ясо, додайте до бульйону желатин, роздавлений в пресі часник і лавровий лист. Увімкніть мультиварку в режим «Випічка» і доведіть бульйон до кипіння. Вимкніть мультиварку, остудіть і процідіть бульйон.
Зваріть круто яйця, очистіть їх і наріжте кружечками. Наріжте кружечками відварену моркву, обірвіть листочки зі свіжої петрушки. В пластикові стаканчики розкладіть шматочки моркви, яйця, м'ясо і зелень. Залийте бульйоном. Виставте всі стаканчики на піднос, накрийте їх харчовою плівкою і винесіть на холод.
Подавайте «башточки» з холодцю, прикрасивши їх зеленню, часточками лимона і окремо подати оцет, хрін, гірчицю (що ви любите).