Складові:
- 113г масла
- 150г цукру
- 3 яйця
- 1 ч.л. екстракту з ванілі
- 250г борошна
- 1/2 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. порошку до печива
- 1/4 ч.л. солі
- 1 ч.л. кориці
- 0,5 ст. сметани
- близько 100г покришеного гіркого/десертного шоколаду (можна менше)
- близько 350г порізаної полуниці
Приготування
Збити масло з цукром.
По одному добавляти яйця, безперервно збиваючи міксером.
Влити екстракт з ванілі.
У другій мисці змішати борошно, порошок до печива, соду, сіль і корицю.
До масляної маси додати 1/3 мучної суміші і добре вимішати.
Потім влити 1/2 сметани і також гарно з'єднати.
Всипати ще 1/3 сухих складників.
Додати остальну сметану.
Всипати останню порцію сухої суміші і добре все вимішати.
На завершення додати покришений шоколад і полуниці.Обережно перемішати з масою.
Перекласти масу до застеленої пергаментом форми.
Пікти в нагрітій духовці при 180С близько 60 хвилин (тісто повинне зверху зарум'яніти, а паличка, яку ввіткнете, повинна бути сухою).