Хліб з зеленню
Складові:
поставити опару:
- 250г теплого молока
- 1 ч.л. цукру з гіркою
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
- мука, до густини рідкої сметани
Дати постояти 20 хвилин.
Приготування
Кріп і зелену цибулю по невеликому пучечку помити, обсушити і дрібно нарізати.
Зелень, 2 ст. л. мягкого масла, 1 яйце, 1 ч. л. солі добавити до опари і добре вимішати.
Починати поступово добавляти муку, стільки, щоб тісто було еластичним і м'яким.
Залишити тісто на годину, дати йому підрости.
Вимішати, розділити на три частини, сплести косу, викласти на лист.
Накрити рушником і дати постояти ще годину.
Змастити яйцем і випікати при 180 градусах приблизно 30 хв.
В духовку на дно поставити миску з водою.