Хатинка з медово-пряничного тіста
enjoy
21.03.2015

Складові:
- 500г меду
- 2 яйця
- 300г цукру
- 300г маргарину
- 50г какао
- 2 ч.л. розпушувача
- крапля аромату рому
- щіпка меленої гвозрики, кардамону, імбиру, анісу, цедра лимона і апельсину, і крапля ваніліну
- 1 кг. 250г муки

Приготування
Мід, цукор і маргарин розігріти на водяній бані поки цукор не розтопиться (не доводити до кипіння). Зняти з плити і злега охолодити( до 60 градусів).

Половину муки перемішати з прянощами, какао, цедрою і розпушувачем.

В медову массу додати яйця в два прийоми.

Поступово вмішуючи пряну муку, добре вимісити тісто. Потім поступово додавати решту муки і добре вимісити тісто. Воно повинно бути тугит і еластичним. Місити треба приблизно 25 хв.

Тісто залишити на ніч в холодильник.

Вирізати деталі треба, розтачавши тісто товщиною 0,5 см. Випікати при температурі 180 градусі приблизно 10 хв.

close
Додати свій рецепт