![](/_pu/26/87729265.jpg)
Складові:
- 500г меду
- 2 яйця
- 300г цукру
- 300г маргарину
- 50г какао
- 2 ч.л. розпушувача
- крапля аромату рому
- щіпка меленої гвозрики, кардамону, імбиру, анісу, цедра лимона і апельсину, і крапля ваніліну
- 1 кг. 250г муки
Приготування
Мід, цукор і маргарин розігріти на водяній бані поки цукор не розтопиться (не доводити до кипіння). Зняти з плити і злега охолодити( до 60 градусів).
Половину муки перемішати з прянощами, какао, цедрою і розпушувачем.
В медову массу додати яйця в два прийоми.
Поступово вмішуючи пряну муку, добре вимісити тісто. Потім поступово додавати решту муки і добре вимісити тісто. Воно повинно бути тугит і еластичним. Місити треба приблизно 25 хв.
Тісто залишити на ніч в холодильник.
Вирізати деталі треба, розтачавши тісто товщиною 0,5 см. Випікати при температурі 180 градусі приблизно 10 хв.