
Складові:
- 2 склянки насіння
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 1/3 склянки води
- 150 мл соняшникової олії
Приготування
Миємо та обсмажуємо насіння, змоловши його двічі через млинок для м’яса разом із лушпинням. Окремо в емальованому посуді без жиру нагріваємо до почервоніння борошно (його потрібно постійно помішувати). Змішуємо борошно з насінням, після чого ще кілька раз перемелюємо на млинку для м’яса.
Готуємо сироп: заливаємо весь цукор водою, на великому вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну й варимо доти, доки не зникне смак сирої води.
Після цього знімаємо сироп з вогню, вливаємо туди соняшникову олію, збовтуємо, додаємо мелене насіння, швидко розмішуємо й перекладаємо у форму.
Ставимо в холодильник для застигання під прес.