
Складові:
- 2-3 склянки насіння соняшнику (кількість залежить від бажаного обсягу приготовленої маси)
- 1,5-2 склянки борошна
- 1-1,5 склянки цукру
- третину склянки води
- ½ склянки соняшникової олії
Приготування
Насіння перемелюємо в кавомолці разом з лушпинням до стану пасти. Блендером цього краще не робити, щоб уникнути затуплення лез. Можна використовувати м'ясорубку - вона впорається з роботою, якщо в будинку нема кавомолки
Приготуємо сироп - для цього заливаємо цукор водою, ставимо на плиту і кип'ятимо до зникнення смаку сирої води. Не забуваємо знімати піну. Знімаємо наш сироп з плити і додаємо масло.
Борошно додаємо в пасту з насіння і перемішуємо. Можна ще раз провернути масу через м'ясорубку, щоб майбутня халва була повітряною. Додаємо пасту в сироп, розмішуємо і викладаємо в спеціальну форму (можна використовувати маслянку з закривається кришкою). Ставимо халву в холодильник застигати, зверху кладемо прес.