Складові:
- 180 гр. кефіру
- 100 гр. вершкового масла
- 150 гр. борошна
- 100 гр. сиру
- 2 яйця
- 0,5 кавової ложки розпушувача тіста
- 2 столові ложки цукру
- 2 гр. ванільного цукру
Приготування
Кефір, сир, яйця, цукор з'єднати і збити віночком. В отриману масу додати м'яке вершкове масло, просіяне борошно, перемішану з розпушувачем тіста, ванільний цукор. Все збити міксером.
Форми для кексів змастити вершковим маслом і викласти в них тісто, рівно половину форми. Включити духовку, поставити формочки з тестом. Через 25 хвилин кекси дістати з духовки і вийняти з формочок. Якщо духовка розігріта, то для випічки кексів достатньо 15 хвилин.
Взяти плитку шоколаду (в моєму варіанті це був шоколад "Чайка") і на водяній бані довести його до кашоподібного стану. Готовим рідким шоколадом змастити шапочки кексів.