Кавовий маннік з шоколадом
enjoy
01.02.2015

Роз'ємна форма для випікання діаметром 22 см.

Складові:
- 1.5 склянки манки
- 4 столові ложки цукру
- 1 столова ложка борошна з гіркою
- 1 столова ложка коньяку
- 0.5 чайної ложки соди
- 380г сметани (1 банка)
- 1-2 столових ложки міцно завареного натуральної кави
- 1 яйце
- 1 плитка чорного шоколаду
- горіхи

глазурь:
- 1 склянка (200 мл) цукрової пудри
- 2 столові ложки какао (з гіркою)
- 20г вершкового масла
- 3 столові ложки води

Приготування
Зварити каву (можна просто ложку меленої кави залити окропом). Шоколад розламати на часточки, додати до нього кілька ложок окропу і, прогріваючи його на невеликому вогні, розтопити, щоб вийшла однорідна легко ллється маса. У каструльку висипати манку, цукор, борошно, соду, сметану і проціджений кави. Все розмішати до однорідної маси (повинно вийти тісто як дуже густа сметана). Половину манного тесту вилити в змащену роз'ємну форму. Зверху на тісто рівномірно вилити шоколад (це буде наша шоколадна прошарок або можна прямо в тісто викласти шматочки шоколаду). Зверху вилити 2-у частину тесту. Кавовий торт випікати в розігрітій до 180С духовці близько 45 хвилин. Остиглий кавовий маннік дістати з форми, покрити гарячою шоколадною глазур'ю і прикрасити горіхами. 

Шоколадна глазурь: цукрову пудру і какао просіяти і змішати з гарячою водою, додати вершкове масло.

close
Додати свій рецепт