
Складові:
- 350 мл. молока
- 35 зерен кави
- 15г желатину
- 3 ст.л. води
- 4 жовтки
- 100г цукру
- 250 мл. вершків (чи сметани)
- 100г шоколаду
Приготування
Желатин залити водою і відставити. Жовтки добре збити з цукром.
Зерна кави вкинути до молока, закип'ятити і залишити покипіти 2 хв.
Процідити. Кавове молоко залишити на маленькому вогні і вливати до нього тонкою цівкою збиті жовтки, помішуючи. До кипіння не доводити. Маса повинна трішки загуснути. Відставити хай охолоне.
150 мл вершків збити. Набухший желатин розтопити на водяній бані (чи в мікрохвильовій). Вершки і желатин додати до маси, легко вимішати.
Шоколад розтопити на водяній бані, додати до нього решту (100 мл) збитих вершків.
Кавову масу розлити в креманки ( або в горнятка, вистелені харчовою плівкою). Шоколадну масу виложити в кондитерський шприц і ввести її в розлиту масу так, щоб шоколад був всередині. Залишити в холодильнику для застигання. Перед подачею полити розтопленим шоколадом чи прикрасити на свій смак.