Картопляні пиріжки
![](/_pu/18/46473329.jpg)
Складові:
- картопля 1 кг
- яйця 2 шт.
- мука
- сіль
начинка:
- квашена капуста
Приготування
Картоплю відварити, помняти і охолодити ( це можна зробити і за день раніше). Руками картоплю добре розтерти, щоб не було грудок, дати яйця, сіль, муку і замісити тісто. Тісто таке як на вареники, пиріжки робити зразу, бо тісто рідне коли стоїть довго. Розкачати з тіста валик, нарізати на кусочки розміром як яйце, кусочки розкачувати і ліпити пиріжки.Зразу жарити в невеликій кількості олії, викладати на паперове полотенце. Для начинки, цибулю порізати кубиком, підсмажити на олії, дати квашену капусту, поперчити, кинути лавтовий листок все стушити. Така начинка традиційна зимою а зараз можна яйце варене з зеленою цибулею.
Джерело: Картоплю відварити, помняти і охолодити ( це можна зробити і за день раніше). Руками картоплю добре розтерти, щоб не бул