Складові:
- короп 1 шт. (Близько 600г)
- морква 2 шт.
- цибуля ріпчаста 4 цибулини
- петрушка (корінь) 1 шт.
- оцет, перець чорний мелений, зелень петрушки, зелень кропу, сіль за смаком
соусу:
- горіхи волоські 15 шт.
- білий хліб 50г
- часник 4зубчика
- олія 1/2 склянки
Приготування
Рибу очистити від луски і нутрощів, відрубати голову, хвіст і плавники, промити у воді, потім зняти філе, нарізати на шматки і укласти в сотейник. Додати в сотейник моркву, петрушку, ріпчасту цибулю, сіль, перець лавровий лист, трохи води і варити на слабкому вогні до повної готовності.
Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, потім перекласти в тарілку і залити соусом з горіхів і часнику.
Для приготування соусу ,волоські горіхи очистити від шкаралупи і лушпиння, розтерти в ступці. М'якоть білого хліба намочити в рибному бульйоні, віджати і протерти через сито. Потім горіхи, протертий хліб і тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію. Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти і все добре перемішати.
Готового коропа викласти на блюдо, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона, посипати зеленню петрушки і кропу.