![](/_pu/27/08476093.jpg)
Складові:
на 160 грамів карасів беруть:
- 1 чайну ложку борошна
- 1 столову ложку жиру
- 1 чайну ложку борошна для підливи
- 1 столову ложку сметани
- 1/3 склянки бульйону
- 1 чайну ложку сухарів
- 3 картоплини
- 1 чайну ложку жиру для смаження картоплі
Приготування
Очищені карасі солять, посипають перцем, обкачують у борошні і обсмажують з обох боків до рум’яної кірочки.
Обсмажені карасі складають на сковорідку з білого металу, змащену маслом, обкладають навколо нарізаною кружальцями обсмаженою картоплею, заливають сметанним соусом і посипають сухарями, ставлять в духовку і запікають.
Сметанний соус готують так: борошно злегка підсмажують з маслом, додають трохи бульйону, розмішують, додають сметану, сіль і розводять бульйоном.
Після цього добре проварюють і проціджують через сито.