Канадський торт з маком і вишнями
enjoy
28.01.2015

Складові:
- кілька жмень вишень без кісточок

тісто:
- 200г вершкового масла
- 3 ст. борошна
- 0.5 ст. цукру
- 2 жовтки і 1 яйце
- 1 ст. л. розпушувача або 0.5 ч. л. соди
- 2 ст. л. сметани
- 2 білки
- 0.5 ст. цукру

макова начинка: 
- 2 ст. маку
- 0.5 ст. цукру (а можна - за смаком)
- 50г вершкового масла
- 1 яйце

крем:
- 2 банки (700г) сметани 
- 1 ст. цукру
- ваніль 
або зварити заварний крем

Приготування
Борошно просіяти, руками перетерти з вершковим маслом в однорідну крупку, додати соду або розпушувач. 2 яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити в міцну піну з половиною склянки цукру і поставити в холодильник. Яйце і жовтки збити міксером з цукром, додати сметану, а потім і олійно-борошняну крупку. Замісити тісто. Тісто розділити на 3 частини, розкачати у вигляді коржів. Кожен корж укласти в роз'ємну форму для випікання (хоча можна випікати і на деку). 

Приготувати макову начинку: мак змолоти на кавомолці, додати цукор, вершкове масло і яйце. На кожен майбутній корж викласти макову начинку, на один з коржів додатково в шаховому порядку викласти вишні. Майбутні коржі з начинкою зверху змастити збитими білками. Випікати 20-25 хв. в розігрітій до 180С духовці. Спечені остиглі коржі змастити сметанним (сметану змішати з цукром) або заварним кремом і прикрасити за смаком (наприклад, консервованими або сушеними вишнями, або тертим шоколадом).

close
Додати свій рецепт