Кальцоне
enjoy
10.03.2015

Складові:
- 450г пшеничного борошна 
- 1 ч.л. солі
- 2 ч.л. сухих (8г) дріжджів або 16 свіжих
- 2 ст.л. оливкового масла
- 250 мл теплого молока

начинка:
- 4 ст.л. оливкового масла
- 4 шт. дрібно нарізаної цибулі
- 2 зубчика подрібненого часника
- 220г нарізаних шампіньйонів
- 220г нарізаних чорних маслин
- 2-4 ч.л. нарізаного орегано
- сіль і перець до смаку
- 220г свіжого пармезану чи чедара, натертого на терці

Приготування
На сковородці розкалити оливкове масло. Всипати цибулю і часник, підсмажити до м'якості (близько 8 хв.) Добавити гриби, смажити ще декілька хвилин. Зняти сковорідку з вогню, добавити маслини, орегано і приправи. Відставити.

Борошно просіяти в миску, добавити сіль, дріжджі (свіжі напередодні розтворити в теплому молоці). В борошно влити молоко і оливкове масло. Вимісити тісто, щоб було м'яке і гладке. Сформувати кулю, змастити маслом, покласти в миску и прикрити рушничком. Залишити в теплому місці на 1,5 години.

Пекти при температурі 200 градусів приблизно 25 хвилин, подавати теплим.

close
Додати свій рецепт