
Складові:
медове тісто:
- борошно 4 склянки
- маргарин 150г
- цукор 1 склянка
- мед 0,5 склянки
- жовтки яєчні 2 шт.
- яйця курячі 1 шт.
- кориця, гвоздика, сода харчова, сметана (або чорна кава) по 1ложці
помадка:
- білки яєчні 1 шт.
- пудра цукрова 200г
- ваніль
Приготування
Тісто для печива: до просіяного борошна додаємо натертий маргарин, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед зі спеціями. За необхідності додаємо сметану або каву. Доводимо тісто до консистенціі як на вареники. Місимо довго. Чим довше, тим краще і смачніше вийде виріб. Розкатуємо тісто та виробляємо печиво. Можна зробити з цього тіста «Миколайчиків». Розкладаємо тісто на пергамент та змащуємо білком. Стежимо, щоб не пересушити. У приготуванні печива головне добре вимісити і не пересушити печиво.
Готуємо помадку для прикраси: до білка додаємо приблизно 200 грам цукровоі пудри та ванільну есенцію. Можна додавати ложку масла і сік з лимону. Також можна зафарбувати соком з буряка чи моркви. Печивом можна прикрасити ялинку, оздобити його та дарувати гостям