Складові:
- яйця - 5 штук
- цукор - 1/2 склянки
- кілька крапель ванільної есенції або цедра за смаком
- борошно вищого сорту - 2/3 склянки
Яйця розбити в чисту знежирену посуд, покласти ванілін або товченим з цукром лимонну або апельсинову цедру (свіжу цедру можна дрібно нарізати ножем). Потім додати цукор і збивати суміш, підігріваючи її на водяній бані протягом п'яти хвилин, приблизно до 45 °. Зняти посуд з лазні і збивати масу ще 10-15 хвилин. Коли вона сильно збільшиться в об'ємі, посвітлішає і буде стійкою, обережно перемішуючи зверху вниз, поступово всипати просіяне борошно. Вилити тісто і змащену маслом форму або деко і випікати в нежаркій духовці при температурі 140 ° -150 ° протягом 25-40 хвилин.
Перші 15-20 хвилин бісквіт не можна чіпати. Якщо тісто підгорає, можна обережно накрити його папером. Коли бісквіт відійде від стінок форми, запечеться до коричневого кольору і при легкому натиску пальцем буде пружним, він готовий. Можна перевірити готовність, встромивши гостру лучинку: якщо лучинка суха, бісквіт готовий.