
Складові:
- 1 кг яблук (китайки)
- 175г вершкового масла
- 125г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 5 яєць
- 2 ч.л. (з гіркою) розпушувача
- 200г муки
- 125г подрібнених горіхів
Приготування
Почистити яблука, розрізати їх навпіл і видалити серцевину. Зробити поздовжні насічки на опуклій стороні фруктових половинок.
Нагріти духовку до 175 градусів. Збити до утворення крему вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор. Додати, поступово збиваючи, яйця.
Змішати муку з розпушувачем і просіяти суміш через сито на масу з яєць і вершкового масла. Додати горіхи.
Перемішати.
Змастити жиром краї роз'ємної форми, викласти дно папером для випічки і заповнити форму тістом.
Втиснути половинки яблук плоскою стороною в тісто.
Випікати на середній полці духовки 45 хвилин.