
Складові:
- 100г вершкового масла
- 220г пшеничного борошна
- 100г яблучного пюре
- 200г цукру
- 8 яєць
- півлітра молока
- 50г рому
- 500г яблук для підливи
- ванілін
- сіль
Приготування
У молоко, що закипіло, додають вершкове масло, ванілін, солять і всипають, весь час помішуючи, борошно. Варять, доки маса не почне відставати від стінок посудини.
Яблучне пюре, 80 г цукру, яєчні жовтки добре вимішують, вкидають у молочну суміш і додають збиті з цукровою пудрою (20 г) білки. Форму змащують вершковим маслом, виливають масу, опускають у миску з гарячою водою і ставлять у духовку.
Підлива. У сироп, зварений з 100 г цукру та двох з половиною склянок води, вкидають обчищені і нарізані кубиками яблука. Зварену підливу охолоджують і вливають, якщо є, ром.