Імеретинське хачапурі
Тортенко

Складові:
для тіста:
- 500 г борошна В\С
- 250 мл молока
- 8 г дріжджів
- 1 ст. л. масла
- 1 ч. л. солі
- 1,5 ч. л. цукру

- 300 г сулугуні
- 1 яйце

Приготування
Молоко підігріти, розчинити цукор, дріжджі.
Просіяти борошно, ввести молоко з дріжджами і замісити тісто. Тісто має бути не липким. Залишити тісто піднятись.

Поки тісто піднімається, необхідно натерти 300 г сулугуні і вмішати в нього яйце.

Сирну суміш можна трохи посолити, якщо сир не солоний.

Коли тісто підійшло, злегка обімнути його, і зразу ж сформувати 10 кульок.

Накрити їх рушником та залишити на 10 хвилин. Далі з кожної кульки розкатати круг товщиною 3 мм
Покласти в центр сир і загорнути на подобі хінкалі. Перевернути швом до низу і розкатати скалкою до товщини 1,5 см
Змастити жовтком.

Пекти до готовності при температурі 200.

close
Додати свій рецепт