Складові:
- 2 кг сирого буряка
- 8-10 шт. болгарського перцю
- 7 шт. моркви
- 5-6 цибулин
- 1 л магазинного томатного соку
- 3 ст. л. томатної пасти
- 2 шт. гіркого перцю
- лавровий листок
- чорний перець горошком
- 3 ст. л. + 1 ч. л. на літрову банку оцту
- олія
- сіль
Приготування
Буряки почистити і змолоти на мясорубці. Перекласти в глибоку посудину і тушити з олією (100г) і 3 ст.л. оцту - 30 хвилин. Моркву натерти на грубій терці. Цибулю і болгарський перець нарізати кубиками. Всі овочі окремо обсмажити і додати до буряка. Влити сік,додати томатну пасту,лавровий листок(3шт), перець горошком (7шт),посолити і поперчити. Тушити на маленькому вогні 30 хвилин. Гіркий перець подрібнити в блендері і за 10 хвилин додати до ікри. Гарячу ікру розкласти в стерильні баночки. Стерилізувати 0,5 л - 30 хвилин. Додати по 1 ч.л. оцту в кожну баночку і закатати.
Ікра виходить надзвичайно смачна.
З порції виходить 3 літри.
Джерело: Буряки почистити і змолоти на мясорубці. Перекласти в глибоку посудину і тушити з олією (100г) і 3 ст.л. оцту - 30 хвили