
Складові:
- цукор 2 склянки
- борошно 220 г
- какао 70 г
- розпушувач 1,5 чайної ложки
- сода 1,5 чайної ложки
- сіль 1 чайна ложка
- яйце 2 шт
- молоко 225 мл
- оливкова олія 90 мл
- ванілін 2 чайних ложки
- гаряча вода (окріп) 240 мл
шоколадна глазур:
- вершкове масло 115 г
- какао 60 г
- цукрова пудра 375 г
- молоко 75 мл
- ванілін 1 чайна ложка
Приготування
Глазур: розтопити масло, змішайте з какао. Поступово (чергуючи) всипте цукрову пудру і молоко, збиваючи до однорідної маси. Додайте ваніль і перемішайте все знову ретельно.
Духовку нагрійте до 175 ° C. 2 круглих форми для торта змастіть вершковим маслом. Просійте цукор, борошно, какао, розпушувач, соду і сіль. Вбийте яйце, додайте молочка, оливкова олія і ванілін. Збийте міксером на середній швидкості (близько 2 хвилин). Влийте гарячу воду. Замісити тісто і розлийте його рівномірно в приготовлені форми. Випікайте 30-35 хвилин. Перевірте зубочисткою на готовність. Остудіть. Промастіть глазур'ю між коржами і по всій поверхні зовні. Присипте тертим шоколадом.