Hot cross buns. Традиційні англійські пасхальні булочки з хрестом
enjoy
21.03.2015

Традиційна англійська випічка на Пасхі, печуть куштують ще в п'ятницю, хоча, зазвичай, в пекарнях їх можна побачити і придбати задовго до Пасхи.

Складові:
тісто:
- 350г муки
- 25г цукру
- 7г сухих дріжджів (я брала 25г свіжих)
- 1,5 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. духм. перцю
- 125г родзинок
- 50г цукатів
- цедра 1/2 лимону і 1/2 апельсину
- 20г сушених яблук (замінила курагою)
- 12 ч.л. солі
- 150г молока
- 50г масла
- 1 яйце

хрест:
- 25г муки
- 1/8 ск. води (давала на око до необхідної густини)

глазур:
1/8 ск. води
25г цукру
1/8 ч.л. суміші спецій (кориця, мускатний горіх...)
(для глазурі змішала 2ст.л. води і цукрову пудру - до однорідності і густини сметани, додала пару капель лимонного соку)

Приготування
В мисці змішати муку, сіль, цукор, дріжджі, спеції, родзинки, цукати, цедру.

Тепле молоко і масло (щоб було рідке, але не гаряче) збити з яйцем.

В муці зробити заглиблення, влити молоко, лопаткою вимішувати по колу в одну сторону. Потім тісто вимісити протягом 5 хвилин на столі. Покласти на годину в тепле місце (я, як завжди, підігріла тісто протягом 30сек. в мікрохвильовці і там залишила його виростати) на годину.

Тісто розділити на кульки, викласти у змащену жиром форму. За бажанням ножицями зробити надрізи у вигляді хреста, накрити рушником, залишити на 40 хвилин.

Намалювати хрест за допомогою шприца або конуса з пергаменту, поставити випікатися при темп-і 220 градусів протягом 10 хвилин, потім ще 10хв при темп-і 200 градусів (будьте уважні, бо я пекла при темп-і з вентиляцією 200 і вони гарно зарум'янились).

Витягнути, гарячі змастити глазур'ю.

close
Додати свій рецепт