![](/_pu/26/12809305.jpg)
Складові:
- 300-350г пшеничного борошна
- 100г меду
- 125г цукрової пудри
- 0,5 ст.л. харчової соди
- 25г вершкового масла
- 2 курячі яйця (середній розмір)
- 0,5 ч.л. суміші спецій
Приготування
Змішуємо яйця з цукровою пудрою, спеціями та содою. У цей час у окремій посудині розтоплюємо мед та масло, але не доводити до кипіння (я розігріваю на водяній бані). Додаємо суміш із яєць, пудри, спецій та соди. Гарно змішуємо. Поступово всипаємо борошно (тісто буде липким). У кого є хлібопічка вона чудово замішує це тісто. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і кладемо у холодильник на ніч (я його залишила на 7-14 днів).
Тісто після холодильника ще раз вимішуємо і можемо розкачувати завтовшки 3-4 мм. (Якщо у вас є тісторозкачувальна машинка, що це пришвидшить вам процес розкатки). Із розкачаного тіста вирізаємо будь-якою формою фігурки і викладаємо на деко на пергамент на невеликій відстані один від одного, так як тісто під час випічки збільшується.
Можна деко змастити маслом і посипати борошном і так випікати пряники. Випікаємо пряники у розігрітій до 180С духовці близько 8-10 хвилин залежно від розміру пряників. Пряники ароматні та смачні.