
Складові:
- 500 – 600 г м’яса (яловичина або свинина)
- 400 г квашеної капусти
- 1 склянка рису
- 1 середня цибулина
- 1–2 зубці часнику
- паприка, кмин, сіль, пахучий перець, лавровий листок
- сметана
Приготування
М'ясо порізати шматочками 3–4 см, обсмажити. Цибулю посікти, втушити на олії, додати кмин і паприку. Змішати м'ясо і цибулю, трохи підлити водою і тушити до напівготовності.
Квашену капусту трохи відтиснути, порізати. Якщо капуста дуже кисла, можна промити водою. Додати капусту до м’яса, вкинути 3 – 4 горошини пахучого перець, невеликий лавровий листок, посічений, або подушений часник. Тушити на невеликому вогні. Якщо треба, підлити трохи води.
За 20 хв. до готовності додати промитий рис ( попередньо рис можна замочити в теплій воді). Долити води так, щоб покрила рис, посолити до смаку. Довести до готовності.
В кінці можна додати зелень (свіжу, сушену чи морожену). Перед подачею заправити сметаною.