Грибний плов
enjoy
26.02.2015

Складові:
- гриби лісові заморожені 300г (можна замінити шампіньйонами)
- рис довгозернистий 1 склянка
- морква 1 шт.
- цибуля-ріпка 1 шт.
- часник 4 зубчики
- рослинна олія
- сіль
- барбарис
- аніс або приправа для плову

Приготування
Крупно порізати цибулю, моркву – брусочками. Морожені гриби залити водою і потримати так протягом години. Потім їх дістати з води, промити і порізати.

У каструлю з товстим дном налити рослинне масло, нагріти його і протягом 5 хвилин обсмажити у ньому цибулю, додати моркву і смажити ще 5 хвилин.

У каструлю з овочами покласти гриби, накрити кришкою і так тушкувати 10 хвилин. Потім додати сіль і приправи. Промитий рис рівним шаром викласти на гриби з овочами, не перемішуючи. Далі влити гарячу воду так, щоб вона була вище рису на 1 сантиметр.

Додати вогонь, довести до кипіння, закрити щільно кришкою. Вогонь зменшити, і варити поки не випарується вся вода.

Додати очищені зубчики часнику. Протягом 10 хвилин ще варити на слабкому вогні, не знімаючи кришку. Далі вогонь вимкнути, плов перемішати, але ще 15 хвилин залишити його постояти під щільно закритою кришкою.

close
Додати свій рецепт