Господині на замітку
enjoy
29.04.2015

Коли смажите картоплю, то солити її потрібно перед закінчення приготування, щоб картопля не розвалилася під час смаження. 

Якщо опустити рибу під воду, то видаляти луску буде набагато зручніше. Тоді луска не розлітається в сторони і не забруднює нічого навколо. 

Якщо в сметану додати трохи молока, вона не згорнеться в підливі. 

Порубавши капусту для начинки, спочатку її потрібно обдати окропом, а потім залити на хвилину холодною водою. Гарненько відіжміть і смажте на сковороді.   Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою. 

Відомо, що коли варите картоплю в мундирі, то шкірка лопається. Так щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту. 

Рекомендується зберігати чай у скляних або порцелянових банках з щільно закриваються, та щоб не розсіювався його аромат. Якщо у вас немає таких чайниць, підійде і дерев'яна коробочка - важливо тільки, щоб вона не пахла лаком. У щільно закритій коробочці тонкий аромат чаю навіть настоюється. 

Надає каві особливий смак і аромат щіпка солі, додана в каву перед кінцем варіння. 

Замінити в соусі біле вино можуть два шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту.  

Рис, щоб він вийшов білим і розсипчастим, потрібно засипати у киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, в якій вариться рис. 

Сосиски будуть смачнішими, якщо їх не варити, а обмазавши гірчицею, обсмажити в олії на слабкому вогні. 

Умочіть пальці в сіль, щоб легше зняти плівку з печінки.

 Очищенину картоплю для варіння кладіть у киплячу воду, а для смаження - в гарячу олію, щоб вона якомога менше знаходився під дією тепла. Якщо Ви вирішили посмажити птицю. то перед смаженням спочатку потрібно птицю натерти сіллю, а потім рівномірно змастити жиром, топленим маслом. Якщо зробити навпаки - спочатку жир, а потім сіль - птах підрум'яниться нерівномірно.

close
Додати свій рецепт