
Складові:
- 200г згущеного молока
- 2 ст. борошна
- 150г цукру
- 150г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ст.л оцту
- 0.5 ч.л соди
Приготування
Беремо невеличку каструльку та розтоплюємо в ній вершкове масло. Яйця змішуємо з цукром. До яєць додаємо вершкове масло. До соди додаємо трішки оцту, додаємо до яєчної маси, все добре перемішуємо. Додаємо борошно та замішуємо тісто. Від тіста відщипуємо невеличкі часточки, формуємо кульки розміром з грецький горішок.
Для випікання горішків нам потрібна спеціальна форма, яку ми змащуємо рослинною олією та нагріваємо з двох сторін. Викладаємо кульки тіста, закриваємо форму міцно стиснувши її руками та ставимо на вогонь. Випікаємо до золотистої скоринки. Після цього форму перевертаємо та випікаємо з другої сторони, також до золотистої скоринки.
Коли горішки готові, забираємо їх з вогню та залишаємо охолонути. Беремо горішок, розрізаємо його навпіл та заповнюємо кожну половинку згущеним молоком. Половинки скріплюємо між собою та видаляємо залишки тіста та згущеного молока з країв. Ставимо на пів години в холодильник, щоб горішки схопилися між собою.