
Роз'ємна форма 26 см.
Духовка 180 С.
Складові:
тісто:
- 6 яєць розділити на білки і жовтки
- 1 ст. (200г) цукру
- 3/4 ст. (110г) самовосx. муки
- 100г мелених грецьких горіxів
крем:
- 1 пачка (250мл) вершків (33-38%)
- 2 ст.л. цукрової пудри
- лимонна цедра
крем на верxний корж:
- 150г гіркого шоколаду
- 1 п. вершків (250 мл) (33-38%)
Приготування
Взбити на високій швидкості білки, поступово, добавляючи цукор, в міцну піну.
Потім добавити жовтки і збивати ще 5 хвилин.
Знизити швидкість роботи міксера до мінімума, добавити муку та горіхи. Перемішати до однорідної маси.
Викласти тісто в форму (дно форми обкласти папером для випічки) і поставити випікатись 30 хв. або до сухої палички.
Коли бисквіт остигне розрізати на дві частини.
Намастити перший корж кремом і накрити верхнім коржем
Намастити верхній корж и боки шоколадним кремом
Крем між коржами: збити вершки з цукровою пудрою. Добавити цедру і акуратно перемішати.
Крем на верхній корж і на боки: розтопити на водяній бані або в мікро шоколад. Вершки добре збити. Вручну добавити остиглий до кімнатної температури шоколад і добре розмішати.
Можна їсти одразу, а можна дати тортику настоятися (що ше краще) ніч в холодильнику.