Горіхово-шоколадний торт
enjoy
05.03.2015

Роз'ємна форма 26 см.
Духовка 180 С.

Складові:
тісто: 
- 6 яєць розділити на білки і жовтки 
- 1 ст. (200г) цукру 
- 3/4 ст. (110г) самовосx. муки 
- 100г мелених грецьких горіxів 

крем:
- 1 пачка (250мл) вершків (33-38%) 
- 2 ст.л. цукрової пудри 
- лимонна цедра 

крем на верxний корж: 
- 150г гіркого шоколаду 
- 1 п. вершків (250 мл) (33-38%) 

Приготування
Взбити на високій швидкості білки, поступово, добавляючи цукор, в міцну піну. 

Потім добавити жовтки і збивати ще 5 хвилин.

Знизити швидкість роботи міксера до мінімума, добавити муку та горіхи. Перемішати до однорідної маси.

Викласти тісто в форму (дно форми обкласти папером для випічки) і поставити випікатись 30 хв. або до сухої палички. 

Коли бисквіт остигне розрізати на дві частини.

Намастити перший корж кремом і накрити верхнім коржем

Намастити верхній корж и боки шоколадним кремом

Крем між коржами: збити вершки з цукровою пудрою. Добавити цедру і акуратно перемішати.

Крем на верхній корж і на боки: розтопити на водяній бані або в мікро шоколад. Вершки добре збити. Вручну добавити остиглий до кімнатної температури шоколад і добре розмішати. 

Можна їсти одразу, а можна дати тортику настоятися (що ше краще) ніч в холодильнику.

close
Додати свій рецепт