Горіховий торт з вишнею та лікером
enjoy
20.02.2015

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 125г цукру
- 200г меленого фундука
- 1 щіпка розпушувача

начинка:
- 700г консервованих вишень
- 1 ст.л. крохмалю
- 1 пакетик ванільного цукру

прикраса:
- 400г вершків
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 пакетики закріплювача вершків
- 100г яєчного лікеру
- тертий шоколад

Приготування
Нагріти духовку до 180 градусів. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистилати папером для випікання. Вишні відцідити.
Для приготування тіста відокремити яєчні білки від жовтків. Жовтки збити з 2 ст. л. води і цукровим піском за допомогою міксера.
Окремо збити яєчні білки. Мелені горіхи змішати з розпушувачем і висипати на збиті жовтки. Зверху викласти білки і все обережно перемішати.
Масу викласти в застелену пергаментом форму, розрівняти і зробити невеликі борти. Випікати корж 15-20 хвилин на нижньому рівні духовки.
Крохмаль розвести 6 ст. л. соку з вишень. Вишні з 120 мл соку і ванільним цукром довести при постійному помішуванні до кипіння. Додати крохмаль і зняти з вогню.
Готовий корж перекинути на решітку і зняти з нього форму. Папір для випікання змочити за допомогою пензлика і обережно видалити. Дати коржу остигнути.
Покласти корж на блюдо і поставити довкола борт форми. Викласти захололі вишні і розрівняти. При необхідності поставити в холодильник.
Вершки злегка збити за допомогою міксера, додати ванільний цукор і закріплювач, знову збивати міксером на найвищій швидкості, щоб вийшла щільна маса.
Приблизно 2/3 вершків викласти на вишні і розрівняти. Вершки, що залишилися, покласти в кондитерський мішечок із зіркоподібною насадкою.
По краю пирога видавити невеликі розетки із збитих вершків впритул один до одного, щоб вони утворили на поверхні суцільний борт. 
Середину пирога заповнити яєчним лікером і поставити в холодильник. Перед подачею видалити борт, прикрасити горіхами, тертим шоколадом.

close
Додати свій рецепт