Горіховий торт з меренгой
enjoy
28.10.2014

Складові:
тісто: 
- 200 гр борошна 
- щіпка солі 
- 150 гр охолодженого вершкового масла 
- 50 гр цукру 
- 2 жовтки 
- 50 мл холодної води 

горіхова начинка: 
- 200 гр волоських горіхів 
- 60 гр цукру 

меренга: 
- 200 гр яєчних білків 
- 300 гр цукру 
- щіпка солі

Приготування
Змішуємо в великій мисці борошно, цукор і сіль. Додаємо порубане на шматочки масло, желткі.Кончікамі пальців розтираємо інгредієнти до утворення великих пластівців. Вливаємо воду і замішуємо тісто. 
Поміщаємо тісто в пакт або загортаємо в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин 
Горіхи крупно рубаємо і змішуємо з цукром 
Тісто розподіляємо по дну змащеної маслом і присипаної борошном форми. 
Зверху викладаємо горіхи з цукром. 
Починаємо збивати білки з сіллю на низькій швидкості до утворення піни. Поступово додаємо цукор, збільшуємо швидкість збивання. Збиваємо білки до утворення щільності. 
Розподіляємо білкову масу поверх горіхового шару. 
Відправляємо торт в розігріту до 140 градусів духовку на 30 хвилин. Через півгодини знижуємо температуру до 100 градусів і печемо ще 30 хвилин. 
Залишаємо торт в вимкненому духовці до охолодження.

close
Додати свій рецепт