
Складові:
тісто:
- 200 гр борошна
- щіпка солі
- 150 гр охолодженого вершкового масла
- 50 гр цукру
- 2 жовтки
- 50 мл холодної води
горіхова начинка:
- 200 гр волоських горіхів
- 60 гр цукру
меренга:
- 200 гр яєчних білків
- 300 гр цукру
- щіпка солі
Приготування
Змішуємо в великій мисці борошно, цукор і сіль. Додаємо порубане на шматочки масло, желткі.Кончікамі пальців розтираємо інгредієнти до утворення великих пластівців. Вливаємо воду і замішуємо тісто.
Поміщаємо тісто в пакт або загортаємо в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин
Горіхи крупно рубаємо і змішуємо з цукром
Тісто розподіляємо по дну змащеної маслом і присипаної борошном форми.
Зверху викладаємо горіхи з цукром.
Починаємо збивати білки з сіллю на низькій швидкості до утворення піни. Поступово додаємо цукор, збільшуємо швидкість збивання. Збиваємо білки до утворення щільності.
Розподіляємо білкову масу поверх горіхового шару.
Відправляємо торт в розігріту до 140 градусів духовку на 30 хвилин. Через півгодини знижуємо температуру до 100 градусів і печемо ще 30 хвилин.
Залишаємо торт в вимкненому духовці до охолодження.