Складові:
- 1 домашня курка (приблизно 2 кг)
- 2 моркви
- корінь селери
- велика цибулина
- пучок петрушки
- сіль за смаком
- 15 шт. перцю горошком
- 1 пакетик (50г) харчового желатину
- 6 зубчиків часнику
- 2 лаврових листа
- 2-3 яйця
- 2,5 літра води
Приготування
З капусти вирізати качан. Покласти у велику каструлю, залити водою, посолити, довести до кипіння, зменшити вогонь і поступово двома виделками розібрати листя.
Товсті «хребетики» у капустяного листа зрізати ножем.
Готуємо обжарку - моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. На розігрітій сковороді з олією обсмажити моркву і цибулю.
Половину обжарки залишити на сковороді. Другу частину змішати з промитим рисом, фаршем і спеціями.
На кожен капустяний лист ложкою викласти м'ясну начинку, загорнути конвертиком. Голубці викладати в мультиварку.
Залити зверху водою (так, щоб покрила всі голубці), посолити, додати відкладену частина обжарки, спеції, лавровий лист.
Готувати в режимі «тушіння» 2 години. Після сигналу залишити в режимі «Підігрів» ще на 1 годину.
Подавати зі сметаною або майонезом і зеленню.
Якщо залишиться м'ясна начинка - можна використовувати її в супі як фрикадельки або приготувати котлети на пару.