![](/_pu/25/88298010.jpg)
Складові:
тісто:
- 75г вершкового масла
- 1 жовток
- 100г борошна
- щіпка солі
начинка:
- 350г гарбуза
- 150г цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 0,5 чайної ложки порошка мускатного горіха
- 1 чайна ложка ванільного цукру
грильяж:
- 1,5 стакана гарбузового насіннячка
- 4 столові ложки меду
- 25г вершкового масла
Приготування
Готуємо тісто: всі продукти для тіста змішати, сформувати шар, завернути в плівку та відкласти в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку.
Гарбуз натерети на терку, додати цукор,корицю, мускат, ванільний цукор і перемішати.
Розкачати тісто за розмірами форми для випічки - я брала форму діаметром 26 см, зформувати бортики і на тісто викласти начинку. Запекти в духовці 30 хвилин при 180С. Дати вистигнути.
В ковшику довести до кипіння мед, додати вершкове масло, варити 2 хвилини, потім всипати гарбузове насіннячко і варитит ще 2 хвилини. Приготовану гарячу медово-гарбузову суміш викласти на холодний пиріг. Нехай вистигне і можна подавати.