Складові:
- 1,5 кг картоплі (1 кг сирої, 500 гр. вареної)
- крохмаль
- сіль до смаку
- сало 100г
- цибуля 1 шт.
Приготування
Зварити 500г картоплі у шкірці.
Почистити 1 кг картоплі та потерти на дрібній тертці (важливо терти на ручній, дрібній тертці). Потерту картопляну масу відтиснути через марлю, а сік з картоплі відставити для осідання крохмалю.
Завчасно закип'ятити у великій каструлі воду для варіння галушок.
Відварену картоплю почистити від шкірки і перемолоти через м'ясорубку. Перемелену картоплю вимішати з сирою, тертою, відтиснутою картоплею.
Злити картопляний сік і залишити осівший на дні крохмаль. До вимішаної маси додати картопляний крохмаль, сіль і знову всю масу вимішати. Всі кроки приготування потрібно робити швидко щоб картопля не потемніла.
У киплячу воду додати сіль приблизно 1 ст.л. Формувати маленькі круглі та довгасті галушки кидаючи їх у кип'яток. Коли галушки будуть у кип'ятку, акуратно перемішати їх у кип'яченій воді дерев'яною ложкою. Варити до готовності, перевіряти готовність можна витягуючи одну галушку та розрізаючи її навпіл, середина повинна бути зварена.
Окремо порізати сало з цибулею на кубики та обсмажити.
Коли галушки стечуть викласти їх у каструлю, залити смаженими шкварками з цибулею.