Складові:
- груша - 1 шт.
- цукровий пісок - 1 ст. л.
- олія - 1 ст. л.
- базилік - для прикраси
- рис - 50 г
- яблуко - 2-3 шт.
- агрус - 1 чашка
- апельсин - 0,5 шт.
- кориця - до смаку
Приготування
Рис відварити до готовності, злити зайву рідину, але не промивати. Викласти рис за допомогою ложки на змащену рослинним маслом пергаментний папір (або змащене деко). Поставити в розігріту духовку і запекти.
З груші і яблук зрізати шкірку і трохи загасити під закритою кришкою до розм'якшення (можна запекти в духовці). Далі подрібнити за допомогою блендера. Шипшина і апельсин пропустити через м'ясорубку і процідити (я використовувала свіжо-протертий агрус з апельсином).
З'єднати всі фрукти і ягоди разом, поставити на вогонь. Додати цукровий пісок, корицю і довести до кипіння. Влити розведений з водою крохмаль і знову довести до кипіння.
Налити супчик в тарілку, зверху викласти чіпси, прикрасити часточкою мандарина (апельсина) і гілочкою базиліка. Бажано охолодити перед вживанням, поставивши на 10-15 хвилин у холодильник.