
Складові:
бісквіт:
- 4 яйця
- 1 ст. цукру
- 1 ст. борошна
- ванілін
- по дрібці солі і лимонної кислоти
крем:
- 500 мл сметани
- 1 ст. цукру
- ванілін
- 30-40 г желатину + 0,5ст. води (чим більше соковитих фруктів, тим більше желатину!)
Фрукти: ківі, банан, апельсин і полуниця.
Приготування
Приготувати бісквіт. Відокремити білки від жовтків і збити з дрібкою солі і лимонної кислоти в стійку пухку масу. Збивати спочатку на маленькій швидкості (до появи хорошої піни), потім поступово швидкість збільшити до максимальної, додаючи цукор маленькими порціями.
Тепер збиваємо жовтки з цукром і ваніліном, поки маса не стане пишною і світлою. Додаємо трохи борошна до жовтків (десь 1 / 4-1 / 3) і ще збиваємо (перемішуємо). Тепер акуратно втручаємося (дерев'яною лопаткою) білки і слідом залишилася борошно. Рухи при перемішуванні повинні бути дуже акуратними (як би піднімаючи тісто знизу вгору).
Підготуємо форму. На дно форми кладемо промаслений папір для випічки. Стінки форми змащуємо маслом. Деякі кажуть, що масло ускладнює підйом бісквіта, але я вважаю, що по маслу йому легше підніматися. Але ви робіть як звикли ... можна і стінки закрити папером.
У мене бісквіт пікся близько години при 180 гр. Духовку відкривати не можна!
Готовий бісквіт дістати з форми, охолодити, відрізати нижню частину (1 см по висоті). Останнє порізати на невеликі кубики.
Замочити желатин у воді на 30-40 хв. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. Порізати фрукти часточками і красиво укласти на стінки форми. Решта фрукти порізати невеликими кубиками. Збити сметану з цукром і ваніліном до кремоподібної маси. Нагрівання, розпустити желатин (не доводячи до кипіння). Желатин домісити до сметанним кремом, всипати фрукти і бісквітні кубики. Швидко, але акуратно перемішати і викласти в підготовлену форму. Зверху накрити бісквітної пампушкою, трохи придавивши її. Закрити торт звисаючими краями плівки і прибрати в холодильник (бажано на ніч). Потім розкрити краю плівки, накрити торт блюдом (на якому він буде подаватися) і перевернути так, щоб форма з тортом виявилася на блюді. Акуратно зняти форму і плівку.