Французькі булки Петі Пен

Складові:
- 300 мл. холодного молока(+ -) 
- 1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач) 
- 1-1,5 ч. л. солі 
- 1 ст. л. сухих дріжджів 
- 50 г дуже м'якого вершкового масла 
- 3 1/2 скл. пшеничного борошна

- 1 яйце чуть збите для змащування 
- кунжут 
- борошно для підсипання

Приготування
Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера. 
Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково. 

Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину. 

На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо. 

Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2. 
Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин. 

Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см. 
Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину. 

Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом.
Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.

close
Додати свій рецепт