
Складові:
- 300 мл. холодного молока(+ -)
- 1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач)
- 1-1,5 ч. л. солі
- 1 ст. л. сухих дріжджів
- 50 г дуже м'якого вершкового масла
- 3 1/2 скл. пшеничного борошна
- 1 яйце чуть збите для змащування
- кунжут
- борошно для підсипання
Приготування
Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера.
Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково.
Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.
На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо.
Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2.
Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин.
Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см.
Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину.
Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом.
Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.