
Складові:
- форель середнього розміру
- одна цибулина
- одна морквина
- суміш спецій ( паприка, сіль, цукор, чорний мелений перець, духмяний мелений перець, сушений базилік, подрібнений сухий часник(спеції) – одна столова ложка
- столова ложка кедрових горішків ( або ж подрібнених грецьких)
- олія
- сіль
- перець
Приготування
Свіжу форель почистити від луски та нутрощів, натерти сумішшю солі та спецій, покласти в посудину відповідного розміру та щільно затягнути харчовою плівкою.
Дно дечки застелити фольгою, вистелити кільцями моркви, зверху на них - кільця цибулі. налити трішки води, аби покривала моркву. Додати ложку оливкової олії, кілька горошин духмяного перцю та сіль. Зверху покласти рибину та накрити фольгою (дечка має бути з високим бортиком, аби фольга не прилипала до риби) та поставити в розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин (залежно від розміру рибини).
В той час промити шпинат, дрібно покришити та припустити на гарячій пательні з невеликою кількістю олії. Коли шпинат стане м'яким - поперчити, посолити, додати кедрові ( або ж подрібнені грецькі) горішки, вимішати, накрити кришкою та зняти з вогню.
Рибу відкрити, обережно, за допомогою чайної ложки накласти шпинатну начинку в черевце рибини, накрити і випікати ще 10 хвилин. Потім фольгу зняти та дати рибі ще 3-5 хвилин, аби підрум'янилась. В якості гарніру добре пасуватиме морква, на якій пеклась риба. Перед подачею збризнути соком лимона.