
Складові:
- 1 ст. (240 мл) газованої води, можна взяти і просту воду
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. (з верxом) солі
- 2 ст.л. олії
- 3 ст. борошна (450г)
- 1 ст.л. (без верxу) сухих дріжджів
- 75г вершкового масла (розтопити)
- 3-4 зубчика часника (роздавити)
- 2 ст.л. дрібнонарізаного кропу
- крупна сіль
Приготування
В миску міксера викладаємо всі продукти в такому порядку як там вказано.
На невеликій швидкості замішуємо тісто. Місимо 8-10 хв.
Накриваємо тісто чистим рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години.
Обминаємо тісто. Формуємо з нього паляницю діаметром 28-30 см.
Змішуємо розтопле масло (масло не повинно бути гарячим) і часник.
Пальцями рук робимо по всій площі паляниці заглиблення. Змащуємо сумішшю часника та масла. Даємо постояти ще 25-30 хв.
Посипаємо кропом та сіллю.
Випікаємо в нагрітій до 230С дуxовці 13-15 хв до золотистого кольору.