
Складові:
- картопля 20 штук
- фарш 350-400 грам
- яйце 1 штука
- цибулина 1 штука
- вершки 200 грам
- вершкове масло 70 грам
- сіль та перець за смаком
- масло рослинне пару ст. ложок
- вода 50 мілілітрів
Приготування
Картоплю промити та очистити. Бажано, щоб картоплини були приблизно однакової форми. Вирізати серединку. Противопригарне деко змастити рослинною олією і викласти в нього картоплю отвором вгору. Фарш (яловичий, свинячий, курячий або суміш яловичини зі свинячим) викласти в миску. Вбити в нього яйце, додайте спеції, посолити і поперчити. Цибулину очистити, нарізати невеликими кубиками. У фарш можна додати сирої нарізаної цибулі, а можна його попередньо обсмажити на рослинній олії до прозорості. Перемішати і готовим фаршем начинити картоплю. У сковороді розтопити вершкове масло, додати вершки, перемішати і прогріти. До кипіння не доводити. В деко з фаршированою картоплею влити воду і олійно-вершкову суміш. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.