
Складові:
- 4 великі помідори - краще взяти м'ясистих сортів
- 1 гострий перець (бажано зеленого кольору) - червоного кольору перцю теж ніц не бракує, але можна побавитися з кількістю - якщо ви не великий любитель гострих страв, почніть з четвертини чи половини перчини...
- 2 середні цибулини
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1/2 пучка петрушки
- 1 ч.л. сухої м'яти (я брала свіжу - поки є)
- сіль, чевоний гострий перець
- оливкова олія
Приготування
З помідорів зняти шкірку. В блендер покласти помідори, цибулю, перець, петрушку, томатну пасту, свіжу мяту (суху додавати потім - разом зі сіллю). Збити до однорідної маси.
Викласти в миску, додати сіль, перець, суху м'яту. Настояти 20 хвилин.
Розкласти в баночки, зберігати в холодильнику.
При подачі в соусник чи піалку накласти езме, додати оливкової олії (небагато - на маленьку піалу 1 ч.л. олії), розмішати і смакувати з м'ясом, печеною картоплею, картоплею-фрі та всім, що вам до смаку.
Джерело: З помідорів зняти шкірку. В блендер покласти помідори, цибулю, перець, петрушку, томатну пасту, свіжу мяту (суху додават